Putovanje kroz vrijeme | Dobrodošli na službene stranice Hrvatske turističke zajednice!

Putovanje kroz vrijeme

Obilazeći Hrvatsku, putovat ćete kroz prostor, ali i kroz vrijeme. U to ćete se uvjeriti otkrivajući stoljetne tradicije i ostatke civilizacija koje su ovuda prošle i postavile temelj za ovu nevjerojatnu zemlju.

ADD TO MY TRIP

Izgrađena u srcu

Rimskoga Carstva

Dioklecijanova palača u Splitu savršen je primjer razvoja kasne klasične arhitekture. Njezini oblici i ukrasi primjer su ne samo ranokršćanske umjetnosti već i uvoda u bizantski i rani srednjovjekovni graditeljski stil.

Ako se odlučite zatvoriti u neki od muzeja, nećete pogriješiti, no hrvatska kultura rado boravi i na otvorenom! Dubrovačke ljetne igre najstarija je kulturna manifestacija u Hrvatskoj i spektakularan događaj koji će vam zauvijek ostati u sjećanju. Prikazuje raskoš teatra, baleta, opere i svjetski poznatih klasičnih orkestara, a sve stopljeno sa savršenom kulisom, čarobnim gradskim zidinama!

Događanja

 

Ljubitelji kulturne baštine u Hrvatskoj će također doći na svoje. Umijeće izrade čipke prenosi se s koljena na koljeno u gradovima kao što je Lepoglava na sjeveru Hrvatske te na otoku Pagu. Lepoglava čuva tu tradiciju pa svake godine organizira fantastičan festival čipke.